Over de Biobrush

Waar staat ‘BIO’ voor?

Het bio-kunststof van onze “biobrush” is gemaakt van de overblijfselen uit de houtverwerkende industrie.

Per jaar belanden er meer dan 50 miljoen tandenborstels op de afvalberg. Dat is een gigantische hoop onnodige milieuvervuiling. BioBrush is vrijwel 100% composteerbaar. Daarnaast zien ze er nog te gek uit ook. Dit is de enige borstel waarbij de haren dezelfde kleur hebben als de steel (wereldwijd patent).

En dit alles is niet duurder dan ieder andere borstel van goede kwaliteit.


Stam en verpakking

Het bio-kunststof en de verpakking worden op basis van cellulose geproduceerd.

Borstelharen

Castorolie is de grondstof voor onze nylon borstelharen.

Kleuren

Voor de organische kleuren van de borstels worden alleen geselecteerde pigmenten gebruikt.

Wat is er zo biologisch aan een bio-borstel?

Voordat de industrie houtresten omzet in warmte en elektriciteit maakt biobrush er tandenborstels van – en dat bijna CO2-neutraal!

Gezondheid

  • Gebruik van natuurlijke verzachtende middelen (citroenzuur). Gecertificeerd vrij van BPA
  • Nylon is niet biologisch afbreekbaar, maar toch het ideale en meest hygiënische materiaal dat beschikbaar is
  • Bevat alle functies die relevant zijn voor een effectieve mondhygiëne

Milieu

  • Gebruik van fossiele hulpbronnen tot een minimum beperkt. In grote mate wordt verspilling van gecertificeerde duurzame bosbouw gebruikt
  • Biologisch-afbreekbaar volgens alle DIN- EN- & ISO-normen
  • Verpakkingen composteerbaar op uw composthoop of groene bak

In deze biotandenborstel en zijn verpakking zijn slechts nog weinig fossiele grondstoffen verwerkt. Voor het bioplastic en het verpakkingsfolie wordt cellulose uit resten van de houtverwerkende industrie gebruikt. In het bioplastic worden natuurlijke weekmakers gebruikt (citroenzuur). De borstels zijn BPA-vrij.

De pigmenten die voor de frisse kleuren zorgen bevatten geen zware metalen. Voor de nylonborstelharen vormt castorolie de basis. Nylon is helaas niet biologisch afbreekbaar, maar is volgens onafhankelijke tandartsen nog altijd het beste hygiënische materiaal voor tandenborstels. De haren zijn medium-soft. Omdat de tandenborstel bijna geen fossiele grondstoffen bevat verbrand deze aan het eind van zijn levensduur bijna CO2-neutraal. Het bioplastic van de tandenborstel is biologisch afbreekbaar (DIN EN ISO 14855) en de verpakking is zelfs composteerbaar. De tandenborstel is gemaakt in Duitsland.